Pluja d’apps

IMG_1880Ara que s’apropen festes i ens posem a regalar joguines al infants, us proposem una selecció d’apps de qualitat per a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys que han estat classificades per edats i pel tipus d’activitat que proposen.

S’ha realitzat des de l’aproximació que les tecnologies són eines per a jugar i aprendre, creant i construint coneixement, i ha estat elaborada a partir dels tallers portats a terme amb mestres d’educació infantil i primària de diverses escoles públiques a Barcelona, Maresme i Vallès Oriental.

 

Els criteris sobre la qualitat i adequació de les apps per a infants s’ha estudiat en les darreres recerques al Laboratori de Mitjans Interactius tal i com es documenta al web Apps4kids.

Com ja hem comentat altres vegades, els criteris consideren:

· Adequació a l’edat, desenvolupament cognitiu, socioafectiu i psicomotriu del destinatari i interessos

· Qualitat educativa de la proposta

· Qualitat en el disseny visual (composició, atenció, simplicitat, estètica, …)

· Qualitat en el disseny interactiu (usabilitat, navegació, convencions, …)

En aquest blog desglossarem i explicarem aquestes apps segons la temàtica, però avui us les portem en un document complert que podeu tenir a mà per fer la selecció.

Abans però és molt important tenir en compte que:

· És una selecció resumida, hi han més apps de qualitat, si accediu a les webs de les productores seleccionades us permetrà veure’n més d’altres temes que us poden interessar.

· Les edats són orientatives, sobretot entre els més petits, les diferències entre els 2 i els 5 anys són enormes. Per als més grans, a més caldrà considerar que cada infant és diferent i té ritmes i interessos diversos, per tant proveu o mireu algun vídeo de cada app abans de decidir-vos i comproveu que és adient i és prou interessant per als vostres nens i nenes.

Baixeu-vos la selecció d’apps, cadascuna inclou un enllaç per localitzar-la a la xarxa, veure informació abans de decidir-se i adquirir-la si us sembla adient.

Download From Cloud

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>