Ninus

Ninus és una eina interactiva que porta més de tres anys desenvolupant-se, però que fa pocs mesos que s’ha començat la difusió. Els creadors són la Startup Btripple, fundada per un professor de La Salle, Carles VIella.

Què és Ninus? És una producte, destinat a l’educació infantil, que consta d’un hardware (projector i sensors) i un software que permet que els nens pugui interactuar, amb les mans i peus, amb un conjunt d’Apps (més de 30) que ha desenvolupat l’empresa.

El treball de la psicomotricitat és un dels pilars d’aquesta eina, ja que a part de promoure l’aprenentatge també hi ha una interacció dels infants basada en el moviment del cos.

Segons els creadors de Ninus, les apps que s’han dissenyat perquè els nens interaccionin estan exclusivament basades en el currículum escolar. D’aquesta manera, la utilització de Ninus a l’escola complementaria el treball que s’està realitzant.

Tot i que és una eina molt nova, i segurament falti experiència i noves versions, sobretot en la qualitat psicopedagògica i funcional de les Apps, cal destacar tots els elements innovadors Ninus aporta a l’educació:

– Eina multitouch que permet interaccionar amb més d’una mà o més d’un alumne

– Mòbil, tot i tenir un volum considerable és pot moure fàcilment d’aula o d’espai

– Introducció d’elements de joc en l’aprenentatge

– Barreja de la pràctica psicomotora i l’aprenentatge d’altres competències.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>