Mates a 2-5 amb la tablet

Malgrat Catappult no és un blog que es dediqui a l’anàlisi d’apps i els seus rankings, en la nostra recerca si que treballem amb l’objectiu de millorar la qualitat dels materials per a infants. Per tant les analitzem des d’una perspectiva heurística i també des de la visió dels usuaris.

És a dir, ens agrada provar les apps i jugar-hi, tenim els criteris educatius i de disseny interactiu en constant discussió i eines per riguroses per assegurar la fiabilitats de les anàlisis.  I alhora procurem fer observacions per veure els nanos com hi juguen, sols i en equip, … així ens aproximem a la realitat dels més interessats.

Proposem una selecció d’aplicacions per treballar conceptes bàsics matemàtics per als més petits de 5 anys a l’escola, que també podem utilitzar a casa. Per descomptat no totes les apps proposades es poden fer servir de la mateixa manera quan tens 2 anys o quan en tens 5, això ja ho sabeu.

Com en totes les seleccions hem tingut en compte l’adequació dels continguts, activitats, i dificultats a l’edat.
I els aspectes lligats al disseny interactiu que intervenen en l’atenció, la comprensió, la visualització i llegibilitat, la usabilitat, simplicitat, jugabilitat, i la qualitat estètica.

Us recomanem:

Little Digits – Finger Counting
De Cowly Owl. Pensada per a comptar amb els propis dits i iniciar-se amb la suma i la resta. Una bona aplicació que permet adaptar-se a cada nen perquè permet gravar el nom de cada número de l’1 al 10 amb la veu del mestre/a, pare/mare o nen/nena.

 

Color dots
Per començar a comptar, una app molt senzilla d’Ellies Games que permet configurar la velocitat i la mida dels punts que van apareixent a la pantalla i no paren de moure’s.

south_park_minecraft.0_cinema_1920.0 colordots

 

Play 123
Joc de CJ Educations per experimentar amb el mitjà, comptar, conèixer nombres, jugar amb les formes. Fantàstica aplicació. L’activitat en què cauen figures i tu pots dibuixar línies per retenir-les, l’hem provat amb adults i amb infants. Els grans dibuixem línies i diagonals per veure com van relliscant les figures, tapant la caiguda una estona, obrint camí esborrant les línies. Els petits a part de línies fan gargots plens d’espirals on les figures reboten, fan rodones que encerclen les figures, mantenen tot tapant fins que la pantalla està a punt d’explotar, … pensem diferent.

 

My Firsts Tangrams
D’ A&R entertainment. Una bona app si vols iniciar-te en els tangrams, senzilla visualment i també a escala interactiva, lògica i intuïtiva.
De la mateixa productora trobareu laberints (my first maze), exercicis de simetria senzills, alguns trencaclosques interessants, i jocs per treballar l’orientació espacial (help the ufo).

tangrams

 

Toca Store

De la productora Toca Boca que té una bona col·lecció de jocs simbòlics molt ben dissenyats. En aquest cas un simulador de botiga on ens cal ser almenys dos per jugar, el que compra i el que ven. Després d’organitzar el supermercat i obrir la botiga, podem comprar els productes més divertits o els més “quotidians”, però compte, tenen un preu, no et quedis sense monedes al moneder.

 

Montessorium Intro to Math
De la productora Montessorium que recull l’essència del model de Maria Montessori i el posa en pantalla. La concepció numèrica, els nombres, l’ordre,el traç, la visualització i la manipulació, són les eines d’aquesta fantàstica app.

montessorium

 

Count the animals!
Una preciositat interactiva d’Appracadabra, amb una versió gratuita (fins al 5) i una completa de més de 3 euros. (fins al 20). Malgrat és una aplicació molt senzilla centrada en comptar, permet configurar l’idioma però no hi és en català, i permet configurar opcions de dificultat, veure els nombres o només els animals, seguir un ordre o no, comptar enrere, …

 

Montesori Numberland
Una més de les aplicacions tan interessants de Les Trois Elles I, per aprendre els números del 0 fins al 9, utilitzant estratègies Montessori amb objectes, resseguir el traç, regletes, … Podem configurar l’idioma i el tenim en castellà.

numberland

 

Minti Kids basic numbers
Una app divertida de Minti games per treballar la concepció numèrica on els nombres prenen formes i veu per ser ordenats, un cop els tracem.

 

Aviat més !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>