Les pantalles són cosa de mares i pares

Des que neixen i fins que arriben a l’adolescència, els nostres fills s’emmirallen en nosaltres i de nosaltres aprenen.

No tant per allò que diem, sinó per allò que veuen que fem.
Som la seva referència.pares

Allò que els adults fem amb les tecnologies determinarà l’ús que en fan els nostres fills.

Si la nostra actitud és prohibitiva, ells les veuran com eines negatives, perjudicials o prohibides, i en faran un ús personal, d’amagat, sense cap visió constructiva.

Si la nostra actitud és despreocupada, molt permissiva, o irresponsable, tampoc els ajudarem a gestionar l’ús d’aquestes eines a mida que creixen.


El millor que podem fer és educar els nostres fills i filles en un us responsable i positiu de les tecnologies.

  • Abans de res hem d’adonar-nos que tan important és el temps que passen els nostres fills amb les xarxes, els mòbils, els videojocs, .. com el que fan amb aquestes eines durant aquest temps.
  • És positiu tenir normes a casa d’ús de les tecnologies que estiguin acordades i serveixin per a tots. Que fem, quan, com, durant quanta estona, per a què … Temps i espais de connexió i desconnexió, tria de jocs i apps, gestió de les xarxes, equips … etc
  • En aquest sentit, no podem oblidar que els adults hem de ser un bon referent, hem de ser coherents amb allò que fem i allò que diem, no si val prohibir que els nanos mirin un vídeo mentre sopen, però, en canvi tenir al costat del plat el nostre mòbil encès i contestar whatsapps contínuament mentre mengem junts a taula.
  • A més cal que acompanyem els nostres fills en l’ús de les tecnologies. Això implica que nosaltres, els grans, ens posem al dia, aprenem a gestionar la nostra vida digital, i ensenyem als nostres fills a utilitzar responsablement la xarxa i els recursos, a jugar, a comunicar-se, a crear, a treballar, a aprendre … amb les eines.
    Estiguem al costat dels nostres fills, juguem amb ells a videojocs, creem històries, imatges o vídeos, mirem pel·lícules i comentem-les, … i ajudem-los sobretot en el pas de la infància a l’adolescència quan les xarxes socials comencen a ser molt rellevants, acompanyem-los perquè quan siguin una mica més grans i necessitin més intimitat ja siguin prou responsables i intel·ligents davant la xarxa.

No existeix un millor control parental que una bona educació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>