Les noves tecnologies en nens i adolescents

S’ha publicat el Quadern Faros n.9: Les noves tecnologies en nens i adolescents. Guia per educar saludablement en una societat digital, en el que hem tingut l’honor de col·laborar.

Faros Sant Joan de Déu  és la plataforma de promoció de la salut i benestar infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. I tots els documents realitzats i publicats per Faros estan disponibles i de lliure accés a http://faros.hsjdbcn.org/

L’equip Faros de l’Hospital cada any escull un tema d’interès després d’enquestar els pares usuaris de l’hospital i coordina un informe que reculli les idees més rellevants des de la perspectiva de salut i educació, per tal que esdevingui una eina útil i pràctica per les famílies i els educadors.

Aquest any les TIC han estat el tema escollit.

faros9

 

El quadern ha estat coordinat per Genis Roca (Roca & Salvatella), i ha comptat amb autors molt rellevants com Oriol Ripoll, especialista en jocs que presenta el fantàstic capítol “Viure amb videojocs”, Boris Mir que planteja “les competències digitals a l’escola”, Laura Robert i Mercè Botella que proposen de forma clara i directe “Connectats en família: bones pràctiques i recomanacions”, Erika Borrajo amb “Recomanacions per la seguretat dels menors a Internet”, Pep Matalí amb un fantàstic capítol sobre “Addicció a les noves tecnologies”, … etc.

 

Jo he aportat una capítol dedicat a “Infància i pantalles, créixer amb les TIC” amb una mirada positiva i fonamentada de com aquestes tecnologies, en un entorn familiar i educatiu adequat, poden ser altament positives per al desenvolupament dels infants.

 

Proposo als pares i mestres:

– Jugar a vídeojocs amb els nens.
– Ajudar-los o deixar-los crear històries visuals, textuals i audiovisuals.
– I empenyer els infants a construir coneixement amb les TIC.

 

Des de tres perspectives:

– La importància de la interacció amb el mitjà.
– L’apropiació de les tecnologies.
– I l’ús d’eines i recursos de qualitat i adequats a cada infant.

 

De la qualitat i l’adequació en seguirem parlant aquí.

 

 

One comment on “Les noves tecnologies en nens i adolescents

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>