Kodable, ens ho passem pipa programant

kodable cover

Kodable és un joc pensat perqué nens i nenes s’iniciin en la resolució de problemes de lògica. Per jugar has de donar ordres de desplaçament a uns personatges que han de circular per un mapa seguint un recorregut. Quan juguen, els nens estan aplicant conceptes bàsics de programació; asignar conductes/funcions.

Hi ha alguns aspectes de la app que es podrien millorar en futures versions, com ara l’ajuda visual automàtica, que es fa molesta, innecessària i que a més a més no podem eliminar des del menú de configuració. Altres  elements com ara la simplicitat, la progressió en nivells, les recompenses -elements propis d’un videojoc clàssic-  fan de Kodable sigui una opció molt interessant. Per ara, tots els nens amb els que he pogut jugar han volgut repetir!

Voldria destacar que el llenguatge textual – en aquest cas anglés- no és imprescindible per jugar, és molt accessible per nens a partir dels 4 o 5 anys, sobre tot els primers nivells. D’entrada ens la podem descarregar gratuïtament, en realitat només tenim accés -de forma gratuïta- a uns 45 nivells, no està gens malament per provar-la i passar una bona estona. Si en volem més, ens donen 2 opcions: desbloquejar tot el joc per 5,99euros amb la versió Pro, o bé pagar 1,79 euros per cada nou nivell.

Existeix també una altra versió preparada per ser utilitzada dins de les aules- kodable sync-, permet supervisar els nivells i fer un seguiment dels estudiant per veure com van progressant. Aquesta versió no la he provat i vosaltres?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>