Ja podem inventar-nos un joc per la tablet amb Scratch jr.

sCRATCH JR

Ja està llest! Acabo d’instal.lar-me l’Scractch jr. a l’Ipad. Per fi està disponible gratuïtament a l’app store. Feia mesos que ho esperava. Per cert, han anunciat que properament també es distribuirà la versió per Android.

Tal com vam comentar fa un parell de mesos, l’Scratch jr. està inspirat en el popular llenguatge de programació Scratch, es tracta d’una versió adaptada a la tecnologia tàctil de les tabletes i orientada a nens i nenes més petits que encara no saben llegir. Està pensada perquè els més joves s’animin a construir les seves pròpies històries animades, o els seus propis jocs interactius.

Per nens que tinguin interès, l’ Scratch jr. pot ser una eina fantàstica per iniciar-se en la lògica de la programació de forma intuïtiva. Quan els nens juguen amb aquesta app estan projectant, dissenyant i prenent decisions que els ajuda a exercitar la resolució de problemes, la lògica i alhora els permet expressar-se d’una manera lúdica i creativa des de ben petits.

Per mi és una de les propostes més interessants de l’estiu i m’agradaria analitzar-la durant els propers dies. Avui mateix farem algunes proves i així que pugui us passaré algunes conclusions. Us animeu?

Si teniu algun exemple i el voleu compartir el podeu penjar aquí mateix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>