Dona-li a la bola, la tablet serveix per pensar (II)

Continuant amb la selecció de jocs que ens ajuden a pensar, hem triat algunes propostes per als que ja tenen més de 9 anys.

Això sí, igual que als anteriors, jugueu vosaltres primer i després decidiu si són adients pels vostres fills. O apunteu-vos a jugar amb ells i veure si sou capaços de superar-los.

Gesundheit!  on cal triar el millor camí per escapar dels mocs, sí, sí, … dels mocs.

Path link, Number Link, o Number Island de Tapps Games, puzles numèrics que poden arribar a ser complicats, per tant proveu-los amb els nanos.

ThinkerBox, per aconseguir que la capsa arribi al seu destí, cal que facis servir la imaginació i la creativitat, però també que no oblidis les lleis de la física i aprenguis a fer servir cada eina i recurs.

Doots, intenta lligar el major nombre possible de punts al mateix temps.  Després ja podràs jugar a  Two doots.

doots
I de la mateixa productora podeu provar Even Up i Even up kids, basats en els sudokus, amb la idea de combinar dígits iguals per netejar la pantalla, pot ser l’entrenament per altres semblants com Digits o Numtris una mica més complexes.

 


I pels més grans de 12, proveu aquests altres jocs:

Blocks FREE – addictive puzzle game  i també del mateix estil Un-blockme

Digits, un puzle numèric on cal combinar nombres per fer-los desaparèixer ràpidament.
Molt similar però multijugador Numtris.
I per ja tornar-se boig, seguint l’estil Moskeez.

Trioo , on cal desenvolupar estratègies per mantenir a l’aire totes les boles alhora.

Aqueduct 101, per assegurar el camí de l’aigua per les tuberies.

Un dels nostres preferits és Rules, si comprens instruccions directes en anglès i vols posar a prova la memòria has de jugar al Rules, fantàstic.

I pels pares i mares més “llestos”, us recomanem Cloxckwork Brain.


 
Si parlem de pensar, no podem oblidar que més enllà del raonament, i a mesura que creixem, ens cal desenvolupar el pensament crític, que analitzarà la validesa dels raonaments, utilitzant la lògica, l’observació, la pròpia experiència, i les explicacions raonades i validades. Per arribar al pensament crític cal fer servir el mètode científic.

I mentre ens fem grans pensar també significarà abstracció, deslligar la idea d’un fet concret per poder-la aplicar en altres àmbits. Això sí, cal que hi hagi un desenvolupament important del cervell per poder arribar al pensament abstracte, a partir de l’adolescència es produeix i és possible.

Però aquesta serà una altra història per jugar i crear amb les TIC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>