Com puc fer una app si no sé programar?

 

idea app 2

 

T’imagines preparar una app destinada a guiar una sortida escolar, o una visita a un museu o a una exposició, i que els estudiants necessitin el mòbil per treballar-ho? Que siguin ells que la construeixin? o fer un joc de preguntes i respostes obert entre tots els amics, o companys de feina, o familiars?! Tothom té moltes idees i al final les idees no valen res, el que té valor és ser capaç de portar-les a terme. Us animeu a fer una app? Teniu alguna recomanació o experiència al respecte?

Ara hi ha moltes plataformes online que ofereixen la possibilitat de crear apps multi-plataforma  – bàsicament apps per android i iphone-. El sistema és senzill: funcionen  a base de plantilles prefabricades que evidentment són editables i personalitzables. Des del meu punt de vista, aquestes plataformes poden ser molt útils i econòmiques ja que permeten crear i compartir les nostres propies creacions interactives a través dels nostres dispositius mòbils encara que no tinguem una formació específica en programació.

He trobat un munt de propostes que em fan pensar, des de fa temps i cada cop amb més certesa, que el software cal entendre’l com a un servei flexible, capaç adaptar-se a les necessitats i perfils de tot tipus d’usuaris, un servei que necesariament evoluciona i creix al llarg del temps – està viu?!-. Si el software l’entenem com un servei flexible podem exigir i contribuir, com usuaris, a què evolucioni segons les nostres necessitats, podem participar de les seves millores i establir un contacte més fluid amb els desenvolupadors que ofereixen aquest servei.  Imagino un escenari on desenvolupadors i usuaris treballen junts per millorar les coses… aquest escenari ja és una realitat. Desenvolupament de software participatiu?! Intel·ligència col·lectiva en acció? I Vosaltres, com us ho imagineu?

Aquí teniu un recull de recursos que potser en algun moment poden ajudar a seguir aprenent i construint plegats.

 

Captura de pantalla 2015-06-05 a la(s) 12.58.08

 

 

Appmachine– Si treballes amb aquesta plataforma pots accedir al codi de les plantilles prefabricades, i si saps una mica de programació pots inclús modificar-les amb força precisió. Pots treballar de forma gratuïta al desenvolupar la teva app i només pagar si decideixes publicar-la a la appstore o al googleplay. Pots publicar la teva app a les stores des de la pròpia plataforma. També et permet importar contingut fàcilment des d’altres fonts facebook o twitter.

 

Captura de pantalla 2015-06-05 a la(s) 12.58.17

 

 

Upplication – Per les demos que he estat veient l’editor funciona per blocs o mòduls i visualment és molt senzill de maquetar la interficie de la app que vols crear. Tinc entès que està enfocada a la creació de negocis mòbils, sobretot e-commerce, bàsicament per apps-botiga pel mòbil… tens la opció d’integrar galeria o catàleg de productes….etc. També funciona mitjançant plantilles prefabricades, si trobes una plantilla que et serveixi la personalitzes amb el teu contingut i ja està. Els dissenys d’interficie que he vist són bons visualment, no sé qué tal funciona a nivell d’usabilitat.

 

Captura de pantalla 2015-06-05 a la(s) 13.00.28

 

 

Goodbarber– M’ha semblat de les més potents. Té com objectiu vincular continguts des de diferents xarxes social com vimeo, youtube, instagram, o gestors de continguts com wordpress. Té el seu propi gestor de continguts. Les apps que crees són natives: fetes específicament per un o altre sistema operatiu: Android i iPhone. Té diversitat de plantilles, no les he vist totes des de l’editor i no us puc dir la pinta que tenen. Sé que a més a més quan puges l’app al market la propia plataforma et dòna accés a eines que recullen dades de tracking per poder rentabilitzar la app, i per poder fer notificacions als usuaris etc…

 

Captura de pantalla 2015-06-05 a la(s) 13.01.20

 

 

 

Appbuilder– És potser la més popular. També m’ha semblat bastant complexa per una persona inexperta com jo. Permet crear apps natives per Android, iphone, windows, iPad i iPhone.

També tenen molt bona pinta, aquestes altres propostes ja que les plantilles estan categoritzades en funció del tipus d’app que vols crear i semblen eines molt intuitives. Us atreviu a fer la vostra app?!

MobincubeLogo

Captura de pantalla 2015-06-05 a la(s) 13.42.23

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>