Cargo-Bot

Cargo-bot és una proposta fantàstica per ensenyar de què va, en qué consisteix la programació d’una manera divertida i molt visual. De tota la cerca que he estat fent aquestes últimes setmanes buscant jocs per posar en pràctica el pensament computacional i el desenvolupament del pensament lògic, considero que Cargo-bot és un dels millors que he trobat.

Es tracta de donar ordres a un braç mecànic perqué mogui i apili unes caixes a sobre d’una aplataforma seguint uns patrons. El seu funcionament fa que no em costi considerar-lo un joc universal, i apte a partir de 4 anys. És senzillament, genial!

Segons Rui Viana, game developer i creador de cargo-bot, la clau per aprendre a programar:

“és aprendre a “pensar” com un ho fa un ordinador, i no és fàcil perqué les persones no som màquines. Requereix desenvolupar la capacitat d’abstracció, d’estructuració i concreció. Quan escrius codi un petit detall tipogràfic por fer que el teu programa no funcioni com tu pretens, l’exactitud és imprescindible. El món real no funciona així, i és difícil que de cop i volta el teu cap funcioni d’aquesta manera”.

Aquesta idea és el que el va impulsar a crear Cargo-bot, un joc senzill que ens obliga a pensar i abordar els puzzles/problemes que ens planteja com ho faria un ordinador.

Per mi hi ha un altre ingredient que em va fascina del joc i és com han estat capaços d’integrar la dinàmica pròpia d’un casual game, que inevitablement ens atrapa, i alhora obligar-nos a pensar i crèixer superant i progressant en grau de dificultat al nostre ritme, simplement per passar-ho bé i sense presió.

Em vaig aficionar de seguida, vaig llegir sobre el seu origen i vaig descobrir que a més a més, com a cusiositat, aquest joc ha estat desenvolupada amb Codea, una app per iPad que serveix per crear videojocs i animacions mitjançant un llenguatge de programació visual propi. Un dia en parlarem!

Us convido a provar-lo si encara no el coneixeu. Estic segura que grans i petits ens ho passarem pipa jugant i resolent els problemes que ens planteja el joc. 

Si us la baixeu, fixeu-vos en la música del joc, en la sonoritat. Què us sembla?Cuidant fins l’últim detall.

No ho puc negar: en sóc fan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>