Apren a programar jugant amb Daisy The Dino

Daisy The Dinosaur és una aplicació gratuïta per l’Ipad per introduir als més petits en les bases conceptuals de la programació. L’ha desenvolupat el mateix equip que de Hopscotch, una altra app que també funciona com un llenguatge de programació visual de la que ja us he parlat abans i que va progressant en seguidors des de fa ara un any. Amb Daisy the Dino fan una aproximació a la programació per a nens i nenes a partir dels 5- 7 anys.

Tot i que de moment només està disponible en anglès, té una interfície molt senzilla que permet anar construint el comportament de Daisy, el dinosaure, d’una manera molt intuïtiva. Només cal arrossegar i encadenar fitxes d’accions.

daisy
Hi ha dues modalitats de joc: lliure i per reptes.
Pot ser molt útil iniciar-se en el mode de reptes, per anar progressant en dificultat. A cada repte superat es van afegint noves fitxes d’accions i es van complicant els reptes. Aquesta modalitat ens pot ajudar a entendre i practicar com podem controlar a Daisy perquè faci el que nosaltres vulguem. Farem seqüències, loops d’accions… En canvi, en la modalitat lliure, disposarem de totes les fitxes d’acció o instruccions des del principi per animar a Daisy com ens sembli investigar i provar al nostre aire. Val la pena seguir la pista a aquesta nova proposta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>