Hopscotch, programem amb l’Ipad!

Hopscotch és una aplicació gratuïta – disponible en castellà- que porta més d’un any de distribució que permet la creació de videojocs i animacions amb l’Ipad. El funcionament és similar al de l’scractch. Podem crear diversos objectes o personatges i programar-los mitjançant blocs o instruccions. El que més m’ha agradat és que podem fer servir els sensors de la tableta. De manera, que és possible programar un objecte perquè es mogui quan fem girar l’Ipad. És fantàstic!

hopscotch

També com passa amb l’scratch, existeix una incipient comunitat d’usuaris del Hopscotch que comparteixen projectes pujant-los a la xarxa. Es pot participar valorant els projectes d’altres usuaris, visualitzar-los i descarregar-los per descobrir i aprendre com estan programats. L’accés al codi fa possible reinventar noves versions de jocs o animacions sobre projectes ja existents.

Des del meu punt de vista, Hopscotch és una aplicació molt cuidada i molt ben pensada per aprendre a programar des de l’Ipad.  Considero particularment bo el disseny de la interfície de Hopscotch, i vosaltres què en penseu?

Ara només falta que el proveu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>